Vi ser den långa kön och vänder i dörren på Grill. I stället rullar isterbukarna nerför Drottninggatan och slinker in på libanesiska lunchhaket Underbar. Där får man en riklig mezetallrik för 89 kronor – och väljer själv vilken bas man vill ha (som lamm, nötfärs eller kyckling). Det är O som svarar på frågorna.
Har du legat med någon från Libyen?
– En ovärdig och plump fråga. Jag avstår från att svara.
Är det inte slafsigt med meze? Hur äter man libkäk med stil?
– Jo, det är slafsigt. Och man kan troligen inte äta det med stil om man inte är infödd.
Varför är det så populärt bland kvinnor 50+? Så fort man ska äta festmat på mitt jobb ska det vara libanesisk buffé...
– Det beror på två saker. För det första restaurangen Beirut Café som öppnade för ett par år sedan. Plötsligt kom mellanöstern närmare och fick frusna nordbor att drömma om mörka, romantiska nätter och kryddig mat. Och att kvinnorna väljer buffén beror förstås på att de tror att det är bra för låren med små meze-grejor. Men det är naturligtvis fel eftersom både kött, grönsaker och röror dryper av fett.
Vad var det bästa du fick på tallriken?
– Hummousen (orkar inte googla hur det stavas). Men det mesta var bra.
Slutligen. Om Underbar var…
… en känd servitris:
– Känner inga servitriser.
… ett sexhjälpmedel:
– Ett mörklila raffset med svag doft av rosenvatten.
… ett underlag:
– Sidenkuddar.
Blötlagda tankar innan jag somnar
4 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar