O och P är på språng i City och behöver en snabb och smal lunch i hälsohöstens tecken. Det får bli Hallen!
Lunch i hallen. Vilken erfarenhet har O av det?
– Relativt stor. Kajsas fisk körde man ju mycket ett tag. Alltid gott, men alltid trångt och lite hetsigt. Min favorit är dock Hisar Fastfood och deras goda turkiska burgare med kycklingfilé, fetaost och spenatbiff (35 kronor inklusive äppeldricka!)
Hur är Hötorget som marknadsplats, sett ur ett internationellt perspektiv?
– Ovan gjord står grönsakskillarna och gastar, och de försöker alltid blåsa en. Det är ju internationellt. Nere i bunkern är allting åt helvete för dyrt och alldeles för rent och doftfritt. Det är väldigt svenskt.
Om du får ge tre konkreta, prisvärda köptips där nerifrån, vilka är de?
– 1. Baskerieu (baskisk fårost) från Osten mitt emot Systemet. 2. Prisvärda vongole-burkar från det lilla Allt-i-ett-stället i sydöstra hörnet. 3. Färskfryst anklever från Fågeln.
Vi vandrade runt ett tag men valde till sist Finska butiken. Varför?
– Allt ser så otroligt gott ut där, rejält och vällagat liksom, men jag har aldrig kommit mig för tidigare.
Vi tog båda varsin burk med färsbiff, rostade rotsaker och rödvinssås. Reflektion?
– En miss, som berodde på att vi försökte vara hälsosamma. Men det hela var tamt och lite smaklöst tycker jag. Var fanns kryddorna och kärleken? Tanterna som stod före oss satstade på wallenbergare. Det borde vi också gjort. De såg så luftiga och fina ut, med lent mos och tjock gräddig sås.
Om din matlåda var en sexuell erfarenhet, vilken skulle det vara?
– En slentrianträff i finnskogarna. Närande och nödvändig, men med barksmak i baken.
Blötlagda tankar innan jag somnar
4 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar