skip to main |
skip to sidebar
Sjön suger
DKIM har våravslutning med handplockad buffé från Hötorgshallen. Till det testas en helt ny champagnesort, blanc de blanc-uppstickaren Launois Blanc de Blancs Brut Cuvée Reservée (nr 7450). P frågar. O svarar.
Vad innehåller buffén?
– En god prosciutto, en mild salami, oliver, ett gott bröd, en manchego lagrad i 36 månader och inte minst varsin skiva ankleverterinn med fikonmarmelad.
Vad föll dig bäst i smaken?
– Medelhavsplock kan lätt göra mig rastlös. Därför tyckte jag att det var perfekt att inleda med anklevern för att stilla den värsta cravingen. På så sätt fick alla delar komma till sin egen rätt.
Men, alltså, vad var godast?
– Du tycker verkligen om när jag är förutsägbar, eller hur?! Anklevern. Nöjd?
Men vad var bra med just den här?
– Framförallt att den är lättillgänglig och prisvärd. Du köper precis hur mycket du vill ha för 900 kronor kilot i hallen. Den är välavvägd och har lagom tuggmotstånd.
Och blanc de blancen?
– Tja, den var grön. Alldeles för hög syra. Jag tror att vi båda var ganska glada när vi fick slänga den tomflaskan över bord och öppna en Perrion.
Över bord?
– Nej, det gjorde vi naturligtvis inte. Men ställa ut den i regnet på durken i din segelbåt, där banketten hölls.
Var det en värdig avslutning?
– Mycket. Efter att vi var proppmätta och kraftigt berusade tog vi oss ändå upp på Ramblas på Hornsgatan, beställde in ett par tapas och flera öl. Nästan som i San Sebastian. Och jag är väldigt glad att jag överlevde cykelfärden hem från pendeltågsstationen till mitt radhus. Det kan inte ha varit en rolig syn. Tur att mina barn sov när jag kom hem.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar