torsdag 8 maj 2008

Helt rätt på Riche

P väljer ställe för onsdagens lunch. Och vilken lyckträff!

1. "Berns, Riche och Spy Bar" är en klassisk slogan när man ska gå ut en sen kväll. Vilket ställe tilltalar dig bäst?
– Riche har jag ytterst begränsad erfarenhet av. Berns känns stort och opersonligt på något vis – och skuggas av att alltför många mördande tråkiga företagsfester hållits där. Man får äta kall fjordlax med romsås och hamnar bredvid någon tant på ekonomi. Dricker för mycket surt vin till ingen nytta och gömmer sig nere på toaletten. Spyan är alltid Spyan.

2. Jag tyckte att det fanns många smakfulla inslag på etablissemanget: Jockum Nordströms snygga meny, den luftiga och kontinentala approachen och kyparens ledigt franska tillbakadragna elegans. Håller du med?
– Ja, verkligen – och jag tror att vi gjorde rätt som satt i bakfickan och inte i stora restaurangen. Avspänt.

2,5. Smöret var ystat i tomat. Bra eller Anus?
Kanske inte Anus, men definitivt Mellangården. Du vet ju hur skeptisk jag är till att tramsa till det med en massa geggor och grädde. Gott bröd vill ha vanligt bondsmör. Med Restaurang Hälsingborg som ett lysande undantag (se tidigare recension).

3. "Fingermat" beställde vi – och jag upplevde det som extremt prisvärt. Har du ätit fingermat förut? I så fall när?
– Nej aldrig. Visserligen undrar jag hur lämplig din halloumi egentligen var att ta direkt i näven. Men god var den! Perfekt knaprig yta med ett mjukt och mjällt inre.

4. Vilken uppfattning fick du om de andra gästerna? Fanns det någon som du skulle kunna tänka dig att exempelvis ligga med?
– Nej, inte just idag. Det var å andra sidan nästan helt folktomt bortsett från de bastanta nordtyska tanterna i pastellblusar.

5. Vilken ställning skulle du i så fall nyttja?
– Pass.

6. Om Riche var ett sexhjälpmedel, vilket vore det?
– En fransk mjukporrfilm med en halvsträng magister och två – inledningsvis – blyga kontorsflickor.


Halloumi med citronette.

Lomobruschetta.

Kalvlever anglaise.

Risotto primavera.

Inga kommentarer: