torsdag 14 augusti 2008

Sommarkoll 2

Så vad har P att berätta om sina matupplevelser under denna heta sommar –08?
Det är O som ställer frågorna.


Har du saknat att blogga om mat?
– Ja, men jag har i gengäld formulerat en hel del om mina middagar i huvudet. Dessutom har jag fått många bra tips på uppslag till DKIM-bloggen. Det bästa var att vi borde knulla oss igenom hela IKEA:s sortiment av köksbord och sätta betyg på varje modell.

Vad är “sommarmat” för dig? Finns det ens?
– Absolut. Grillad entrecote, uppskuren i blygdläppstunna skivor av en charkuterist i Skärgården. Den ska avnjutas med en Syrah i solnedgången, strax intill den bäddade segelbåten. En annan favorit är grillad tonfisk, köpt och tillagad i medelhavsområdet. Gärna med wasabi som krydda.

-P:s buksmälla.

Beskriv din semester med tre ord?
– Lång fin blond.

Bästa matupplevelse på lokal?
– Det var nog den hängmörade biffen ur träkolsgrillen på piazzan i Pula. Till köttet serverades säsongens primörer och en tryffelsås. Vid sidan: en dyr röd kryddig och bärig italienare.

Någon laga-själv-höjdpunkt?
– Jag tillbringade en knapp vecka på en väns 1800-talsgodsägor i Småland. Det var skivinspelning och en mycket begåvad kock, M, planerade och komponerade varje middag på bryggan. Jag hjälpte emellanåt till i köket. Bland höjdpunkterna kan jag nämna en pastarulle med kantarell, ricotta och spenat som kokades i handdukar och sedan skars i limpliknande skivor. En annan kväll serverades en fin reducering på portvin och honung som sidekick till huvudrätten. M gjorde också en risotto som han beskrevs utförligt i vaginala termer. Alla rätter serverades på bryggan strax före solnedgången. Mellan 8 och 11 personer vid bordet.

Sommarens mat-flopp?
– Någon slags storköksgryta av ett hopkok av segt kött och mjöliga lag-grönsaker på en flygplats i forna östeuropa.

Om din mat-sommar vore ett samlag – hur skulle den då beskrivas?
– Följsamt, svettigt, utdraget och njutningsfullt.

Hur ser du på DKIM:s kommande höst?
– Det blir hälsotema. Imorgon kommer första recensionen, så håll utkik och var beredd med musen!

Inga kommentarer: