måndag 16 mars 2009

Finare blir aldrig frukten

Emellanåt blir redaktörerna för DKIM hembjudna till läsare av bloggen som vill imponera med kokkonster. P har något att berätta!

Har du varit på någon spännande bjudning?
– Ja, det är lustigt att du frågar. För någon vecka sedan fick jag komma hem till en bekant med danskt påbrå och franska vanor.

Vad bjöds det på?
– Det var ett dramatiskt upplägg. Först serverades en vegetarisk soppa. Värden sa att han velat sänka förväntningarna med en enklare huvudrätt. Därefter plockade han fram en delikatess som stått till sig i fem år! Det var torkad frukt – russin, aprokoser, äpplen – som legat i armangac under fem år. Blandningen har provats fram i flera generationer i släkten. Nu har man hittat rätt torrhet på frukten, lagom lagringstid och perfekt spritsort.

Gudagott.

Hur smakade det?
– DKIM, alltså! En lätt vaniljglass serverades till.

Inga kommentarer: