DKIM testar mellanklasskrog – V.O. – i Reims. Anklevern lever upp till alla förväntningar. O svarar på frågorna.
Varför gick du hit?
– Vi fick rekommendationer från en lokal vinodlare. Det blev en lång vindlande promenad genom Reims gränder, och många förvirrade förfrågningar till lokalbefolkningen. Till slut hittade vi rätt.
Var det värt det?
– Både ja och nej. Det gick helt i linje med den ambivalens jag känner med champagne-regionen i stort och i synnerhet Lássiett champonage. För att vidaeutveckla: anklever-terrinen var en magnifik uppvisning i råvarans ackuratess trots att den bara kom med en liten balsamico-reduktion och en korg torrt kanelbröd så var den sig själv nog. Smörig, blommig och helt utan den metalliska bismak man ibland kan råka ut för.
Vad åt du mer?
– Jag åt också den risotto du har refererat till. Jag instämmer fullt ut med att den var en kall ris à la malta utan saftsoppa. Däremot var jätteräkorna som kom till faktiskt helt fantastiska, ytterligt väl kryddade och perfekt mjälla. Återigen denna ambivalens!
Hade du någon dryckesupplevelse under tiden?
– Vi tog in en flaska Lallier. Jag tyckte att den växte med tiden. Upplevelsen låg främst i den trygga känslan i att ha ett helrör champagne i ishink på mitt bord. Innan dess kände jag mig naken. Jag har hela tiden känt mig orolig de gånger vi bara beställt glasvis – coupes –med regionens specialitet.
Till sist: Om V.O var ett samlag. Hur skulle du beskriva partnern?
– Välvillig, men för snygg för att riktigt kunna slappna av och leva upp till sig själv.
Blötlagda tankar innan jag somnar
4 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar